+387 (0)66 249 878

podrska@think.ba

USLUGE / CMS

CMS (Content management system)

CMS predstavlja rješenje programiranja web stranice na kojoj korisnik samostalno uređuje sadržaj stranice. CMS Vam omogućava unos, izmjenu i brisanje sadržaja sa Vaše web stranice putem administrativnog preglednika. Pod sadržajem podrazumjevamo sve ono što se nalazi na web stranici uključujući i slike, video formate, sve formate tekstova itd.

Administrativni preglednik je izrađen po mjeri, prilagođen korisnicima, te je veoma jednostavan i logičan za upravljanje (ne radi se o gotovim CMS rješenjima). Korisnik ovakvih web stranica ne mora posjedovati predznanje. Pri ovom je bitno napomenuti, da korisnik ima jednokratne troškove i da nije u obavezi plaćanja održavanja web stranice. Pri ovakvim izvedbama web stranica korisnik je samo u obavezi plaćanja hostinga i domene na godišnjem nivou.

edit icon
cms login

th!nk CMS vs Wordpress

  • Klijenti se dosta lakše snalaze pri uređivanju svog web sajta uz th!nk CMS,
  • Wordpress nije baš najsigurniji CMS u ponudi,
  • Često pojavljivanje novih verzija Wordpressa, može dovesti do toga da su programeri odustali od nekog plugin-a i da isti neće niti ažuriran kao ni Vaš sajt,
  • Za razliku od th!nk CMS-a, Wordpress i te kako privlači spambotove, što može biti veliki problem za Vaš sajt,
  • Nije predviđen za veliki broj stranica (stotine i hiljade) pa često možete da ga “preforsirate” ako gradite neki veliki sajt/blog.
  • Wordpress je prije svega blog platforma, dok je naš CMS prilagodljiv različitim vrstama sajtova.

Želite unaprijediti Vaše digitalno poslovanje?

Kontaktirajte nas i uhvatite korak sa konkurencijom.

KONTAKT